Vážený obchodný partner,

obdobie koronavírusu a karanténne opatrenia s ním spojené priniesli utlmenie a spomalenie všetkých aktivít. Nám však toto obdobie paradoxne pomohlo viacej sa venovať vývojovým prácam na programe MerkurIS a finalizácii úprav, na ktorých pracujeme už dlhšiu dobu.

V najbližších dňoch prinesieme zmenu spôsobu zobrazenia zoznamu dokladov:

V programe MerkurIS sa tento zoznam používa na dynamické zobrazenie a filtrovanie zobrazeného zoznamu dokladov. Tento zoznam sa musí v reálnom čase meniť a prispôsobovať zmenám v dokladoch, ktoré urobili iní používatelia alebo ktoré sú zapríčinené automatickým načítaním a importovaním správ z CEPu. Pri týchto vysokých nárokoch sme v pôvodnom riešení narazili na limity, ktoré sa v niektorých prípadoch mohli prejaviť nastavením na iný doklad než je ten, na ktorom bol používateľ pôvodne nastavený.

Zmena si vyžiadala kompletné prepracovanie systému pre zobrazenie a filtráciu dokladov. Okrem odstránenia problému s prehadzovaním dokladov, zmena prináša rýchlejšie načítanie, zobrazenie a filtrovanie zoznamu. A to všetko pri výraznom znížení zaťaženia SQL servera.

Táto zmena bude publikovaná už v najbližších dňoch. Pre väčšinu používateľov je prakticky nepostrehnuteľná. Jediným výraznejším rozdielom je spôsob, ako si používateľ pridá alebo odoberie stĺpce, ktoré chce v zozname zobraziť:

Taktiež Vás chceme informovať, že v programe MerkurIS pripravujeme redizajn grafiky programu a formulárov pre vyplňovanie dokladov.

Táto zmena bola už dávnejšie požadovaná mnohými používateľmi, ktorí nám vytýkali zdĺhavé vyplňovanie a opravu dokladov. Na rozdiel od zmeny zobrazenia zoznamu bude táto zmena viditeľná na prvý pohľad a prinesie tieto benefity:

  • urýchlenie a zjednodušenie vyplňovania a opravy dokladov a minimalizovanie počtu potrebných kliknutí (zrýchlenie práce a skrátenie potrebného času pre vyplnenie/opravu dokladov o 20 - 50%)
  • zvýšenie prehľadnosti pri vyplňovaní
  • v maximálnej možnej miere zjednotenie vzhľadu dokladov Dovoz, Vývoz, NCTSo a NCTSp

Pred publikovaním tejto zmeny vás ešte budeme vo viacerých emailoch informovať o tom, čo sa mení, aby ste mohli vopred pripraviť na nový vzhľad a spôsob vyplňovania formulárov.

Previous Post Next Post