Vitajte! Prihlásiť sa Zaregistrovať sa

Rozšírené vyhľadávanie

Naklady na dopravu

František
Naklady na dopravu
12. 08. 2009 16:07
Ako si môžem najjednoduchšie vypočítať v programe dopravne naklady pri vývoze. Ďakujem.
Re: Naklady na dopravu
12. 08. 2009 16:23
Ak máte na mysli "rozpočítať" /a modul ECKV/ , tak:
- v záložke "Hlavička"
- tlačítko: "Kontrola, sumarizácia, rozpočítavanie nákladov"
- v okne "Protokol a sumarizácia" prepnúť na záložku: "Sumarizácia a rozpočítanie nákladov"
František
13. 08. 2009 09:36
Ano mam na mysli konkretne to co ste napisali no este ma zaujima ci sa suma ktora je rozpocitana neda vsunut do colneho vyhlasenia automaticky - doplnkovy udaj napr V0800. Ďakujem
13. 08. 2009 10:06
Automaticky to zatiaľ nieje možné.
24. 08. 2009 10:26
Upresnite prosim svoju požiadavku, ako by to malo fungovať, aby vám to uľahčilo prácu s programom.
František
28. 08. 2009 09:12
No predstavujem si to si takto. Ked si prepnem sumarizaciu rozpocitavanie nakladov zadam celkovu sumu za dopravu kliknem rozpocitat, automaticky to rozpocita (tak ako to je teraz) rozdiel bude v tom ze hodnoty sa prenesu do tovarovych poloziek v JCD dodatkovy udaj (napr V0800) mohli sa preniest aj na statisticku hodnotu tovaru samozrejme po upozorneni ci to tak chce deklarant urobit. V praxi to bude vyzerat asi takto. Celkova fakturacna suma je 100EUR z toho dopravaje 20EUR. Hodnota prvej položky je 30EUR zadam do pomocneho vypoctu v statistickej hodnote sa ojavy suma 30EUR. Druha polozka 50EUR zadam do pomocneho vypoctu v statistickej hodnote sa objavy 50EUR. Prejdem na sumarizaciu rozpocitavanie nakladov zadam hodnotu 20EUR rozpocita to na polozky alebo vahu a rozpocitana suma nakladov sa prenesie do odseku dodatkovy udaj + po opytani sa prenesie aj do statistickej hodnoty co nasledne sposobi ze prva aj druha polozka sa zmeni z povodnej zadanej hodnoty30 a 50 EUR na vyzsiu a to prave o pripocitanu hodnotu za dopravu.
Este sa chcem opytat ci nie je v ECKV tiez mozne urobit vyber zo vzorovy JCD. Ďakujem.
28. 08. 2009 10:46
Rozpočítavanie nákladov sa bude dať upraviť v tomto zmysle.

Vytváranie vzorových dokladov zatiaľ nie je k dispozícii.
František
10. 09. 2009 12:11
Chcem sa Vá poďakovať za rýchlu reakciu na rozpočítavanie nákladov. Určite nám to uľahčí prácu. Funguje to presne tak ako som to navrhoval snáď jedna vec sa ešte dá upraviť.Pri zadaní požiadavky som zabudol na kurz. Čo keby program pri zadani sumi za dopravu automaticky prepočítal aktualnym kurzom, napr: pri doprave 100USD sa prepočíta aktualnym kurzom a až po prepočítaní začne rozpočítavať a dosadzovať tak ako to už je. Menu si bude ťahať z odseku 22 (kod meny fakturácie) len neviem odkial zoberie aktuálny kurz môže sa do rozpočitavania nákladov dať ešte jedno okienko s aktuálnym kurzom ktorý sa natiahne vždy po aktualizácii kurzov, alebo si ho zadá sám deklarant.Pre deklaranta sa zmení že nezabudne prepočítať náklady v aktuálnej mene proste zadá priamo sumu z faktúry a SW to prepočíta sám. Ešte sa chcem opýtať či plánujete v blízkej budúcnosti vytváranie vzrových dokladov v ECKV? Aj to uľahčuje prácu hlavne tomu kto má viacere firmy a dovážajú stále rovnaký tovar. Ešte raz ďakujem.
10. 09. 2009 12:55
Hodnotu prepočítanú kurzom je potrebné aj zaokrúhliť pred následným rozpočítavaním? Ak áno, tak ako (M/D/H, počet desatinných miest)?

Možnosť vytvárať vzorové doklady ECKV pripravujeme. Postačovala by možnosť vo vzorových dokladoch mať iba hlavičku dokladu, alebo by bolo výhodnejšie mať vo vzorových dokladoch aj Tovarové položky a príslušné podskupiny údajov?
František
10. 09. 2009 16:07
Najlepšie bude ak bude možnosť výberu v zaokruhlovaní a počte des. miest, zákony sa totiž menia a urobiť to na pevno nie je veľmi dobré. Myslím že teraz sa to zaokruhluje matematicky na dve des.miesta.
Vo vzorovom doklade bude postačovať hlavička. Ďakujem.
František
01. 10. 2009 17:30
Ešte jedno vylepšenie na koniec. Pri rozpočitavaní nakl.je možnost násobenia kurzom.No ak si dam 100 USD krát kurz EUR nevznikne prepočet na euro. Preto si myslím že je tam asi potrebné uviesť aj znanienko delenia kurzom nielen násobnia.Možno sa to dá aj ináč no zatial som na to neprišiel.Ďakujem.
02. 10. 2009 09:29
Áno, máte pravdu, od zavedenia EUR-a sú kurzy uvádzané v zmysle opačnom ako to bolo ešte pre korunu. Preto by sa mala pri prepočte z cudzej meny daná suma deliť kurzom a nie násobiť. Omylom sme tam zapracovali násobenie, ospravedlňujeme sa, v najbližšej aktualizácii to upravíme.
Ďakujeme za upozornenie.
09. 09. 2009 16:15
Dobrý deň prajem,

Chcel by som sa spýtať, ako to vyzerá so zaokrúhľovaním súm v JCD pri dovoze.

Ako som už pred časom komunikoval s Vaším technikom, podľa mňa a podľa colnice sa majú sumy v odsekoch 46 a 47 vypočítať tak, že sa sčítajú nezaokrúhlené všetky potrebné sumy/ hodnota tovaru, časť prepravných nákladov.../ a až následne sa výsledná suma zaokrúhli podľa platnej vyhlášky. Teraz to v programe JCD robí tak, že najprv zaokrúhli jednotlivé sumy/ tak ako majú byť uvedené v odseku 44/ a následne ich sčíta. Pričom výjde iný výsledok, ak mám vstupné hodnoty na tri desatinné miesta.

Váš administrátor mi sľúbil, že sa na to pozrie a že pri najbližšej aktualizácií zavedie takúto možnosť pri výpočte colnej hodnoty./tabuľka v odseku 46/. Dodnes som to ale nikde nevidel, a funguje to stále rovnako.

Myslím si, že ak ponúkate colný softvér, a platíme za aktualizácie, tak by mal byť nastavený podľa colných predpisov, a nie ako mi Váš zamestnanec povedal, že to nastavil podľa požiadavky jedného zákazníka.

Druhú otázku sa chcem spýtať, či sa nedá niekde nastaviť, aby pri dovoznom JCD netlačilo vyplnený odsek č.2/Odosielateľ/Vývozca. Kedže tento odsek sa pri dovoze nevypĺňa, robí to zbytočne prácu navyše, kedže pri vytváraní nového dokladu pomocou kópie zo starého dokladu, musím stále odsek 2 vymazať a po vytlačení dokladu ho naspäť vypĺniť, aby som vedel, o aký dovoz sa jedná.

Prosím o info.

Ďakujem
10. 09. 2009 12:06
O aké druhy nákladov sa vám presnejšie jedná?
Pretože postup ako opisujete je možné v aktuálnej verzii programu JCDWin (2009.4b, ale je to tam už dávnejšie) použiť tak, že zaokrúhľovanie jednotlivých hodnôt (hodnota tovaru, náklady) si môžete nastaviť na maximálnu presnosť (3 desatinné miesta) a až výslednú hodnotu prenášanú do odseku 46., 47. a dopravu D0620 necháte zaokrúhliť na počet miest ako potrebujete (0,1,2,3).
Je pravda, že pri nákladoch sa to dá takto len pre D0620. Potrebovali by ste to takto aj pre ostatné druhy nákladov?
A pozor na nastavenie voľby vľavo dole v okne "Výpočet colnej hodnoty". Ak táto má vplyv na výpočet a zaokrúhľovanie.

K otázke o tlači odseku 2 pri dovoze - momentálne tam nie je možnosť netlačiť tento odsek. Ak je vyplnený, tak sa aj tlačí. Tak isto to platí pre prenos na colnicu. Ak je odsek vyplnený, tak sa prenáša, ak ked je nepovinný.
Pouvažujeme nad nejakým riešením, ale asi nejjednoduchšie riešenie bude doplniť funkciu na vymazanie všetkých hodnôt z odseku 2 kliknutím na nejaké tlačidlo.
Ak navrhujete iné riešenie, môžete ho sem pridať, alebo poslať mailom.
František
10. 09. 2009 13:06
Navrhujem Vám miesto vytvárania kópie starého dokladu urobiť si vzorové JCD kde tento odsek bude prázdny a až po vytlačení si zadáte firmu. Nebute musieť mazať pvôvodné údaje len si zadáte po vytlačení JCD aktuálnu firmu ktorá Vám po uložení ostane. Ja osobne to robím tak že si nezadám celú firmu aj s adresou, ale len názov firmy a to u nás colníkom nevadí keď to je vidieť na JCD.
jano
15. 10. 2009 10:48
Dobrý deň,

ospravedlňujem sa, že som sa dlhšie neozval.
k tým nákladom ešte toľko, že ak zadám náklady do odseku 22b /do tabuľky cez Ctrl+Insert/ a zadám tam
zaokrúhlenie na tri desatinné miesta, ako by mi to vyhovovalo na výpočet, tak automaticky to nastaví zaokrúhenie aj v tabuľke odsek 46, a tým mi vpíše aj náklady do odseku 44 na tri desatinné miesta. Ale tam majú byť sumy zaokrúhlené len na dve desatinné miesta /D600 a D610/ a D620 na celé EUR. Ak v odseku 46 nastavím na 2 des. miesta, tak to automaticky opraví aj v ods. 22 na 2 miesta.
V tom je ten celý problém, že náklady v ods. 22 by mali ostať nezaokrúhlené alebo max.na 3 des. miesta pre všetky výpočty v JCD, a až jednotlivé výsledné sumy by sa mali zaokrúhľovať v odsekoch podľa vyhlášky.
Viem, že to vyzerá jednoduché manuálne v JCD opravovať, ale keď mate 8 položkové JCD rozpočitávať na tisíciny všetky položky, bolo by pre mňa jednoduchšie sa spoľahnúť na softwér.
Ak potrebujete viac info, dajte mi na Vás kontakt, a ja Vám zavolám.
03. 11. 2009 14:16
Pre rozpočítavanie nákladov podľa hrubej hmotnosti sa berie hodnota zadaná v zahraničnej mene v odseku 22 a nie tá prepočítaná na EUR. Takže nastavenie zaokrúhľovania v odseku 22 nemá žiaden vplyv, je to len informácia na obrazovke. Ak v tomto okne zadáte celkové náklady pre D0600 napríklad 256,15 CZK, tak v odseku 46 sa potom pre vypočítanie podielu zoberie táto hodnota v CZK, vydelí sa podľa pomeru hrubých hmotností a potom sa prepočíta zadaným kurzom na EUR a zaokrúhli podľa nastavenia.
Autor:

Váš email:

Predmet:

Prevencia SPAMU:
Nižšie uvedený kód vložte do vstupného poľa. Toto je prevencia proti automaticky vkladaným nežiadúcim príspevkom alebo registrácii. Ak je kód ťažko čitateľný, jednoducho ho skúste uhádnuť. Ak vložíte nesprávny kód, zapísané údaje zostanú zachované, a Vy budete mať ďalšiu šancu na správne zadanie kódu.
CAPTCHA
Príspevok: